söndag 29 augusti 2010

Hemmakurs


Sonen har arbete, tjänar egna pengar och har börjat hamstra "bra att ha"prylar (läs tekniska). Han letar lägenhet och vill ha så mycket som möjligt innan han flyttar. En Dator, en TV(har aldrig skådat en så stor, hur ska man kunna titta på den utan att vrida nacken ur led?) är vad han brände på första lönen. Å andra sidan uppmuntrar vi honom att köpa Kontant, aldrig sätta sig i skuld. Om han så ska äta nudlar resten av månaden...
Kravet för att han ska "få" flytta hemifrån är att han lär sig lite om "Hemmalivet". Skolans hemkunskap har inte räckt långt. Och vi har nog varit lite för mycket curlingföräldrar o ej ställt de krav man skulle ha gjort, tyvärr. Men bättre sent än aldrig, eller hur?
10 riktiga rätter ska han kunna laga innan han flyttar. Inte bara att värma Billys pizza alltså. Likaså Hur man Städar. Hur man Diskar. Hur man Tvättar och hur man lägger upp ett vettigt system för Räkningar o annat pappersarbete. Så tror jag nog att han är väl rustad för att klara av ett eget hem:-)
Dottern var det inget problem med - hon arbetade med hästar och det vet ju alla vad det "gratisfostrar" Och mat lagar hon bra.
Idag hade vi första lektionen: Hur man tvättar en Vittvätt (-det säger ju sig själv, säger Victor lite trött..) Ja, men Hallå - du kommer vara så glad att du lär dig detta o slipper bäbyblå eller rosa kallingar...!
Varje söndag kommer vi nu ha en Hemmakurs. Och jag tror att han innerstinne tycker det är helt ok.
//Anna

1 kommentar:

  1. Hurra!! va bra! Men du är duktig som får med honom på det. Annika (en som vet hur det är)

    SvaraRadera