torsdag 29 juli 2010

Tankar om Stress

Häromdagen hade jag en ny häst på träning. Ett äldre sto som gått relativt höga klasser i hoppning. Hon visade typiska symtom på kronisk stress: avstängd, introvert, uppdragna läppar, tomma ögon, en kropp som var trött,skev och sned..en vänstersida som överbelastats pga fel balans och ridning, med en mun som fått utstå en hel del..Det gick inte att få kontakt med henne överhuvud taget.
Är det så här vi vill ha våra älskade djur? Stressade, avstängda, deprimerade?
Men detta speglar egentligen bara hur vi själva lever i denna tid.
En väninna som arbetar på ett stort byggvaruhus berättade att folk under semestertider är helt skogstokiga på köpcentret. Stressade, förbannade, springer mellan butikerna, skäller på varann(stackars barn) allt ska gå fort, fortare, fortast. På semestern!! Man undrar hur de är på jobbet..
Och djuren sveps med i detta kaos.
Känns inte som en speciellt hållbar framtid för homo sapiens om inte vi ändrar värdegrund snart.
//Anna

2 kommentarer:

  1. Jag tror att semestern är den tid då många låter ilska, stress och missnöje komma fram, för att då finns det äntligen tid för det.Barnen behöver inte väckas i otan för att iväg till dagis/dagmamma och man själv måste inte rusa iväg till ett stressigt jobb (där man inte trives).Och mitt i detta far husdjur och barn illa.

    SvaraRadera
  2. Det var jag, Annika som skrev, missade att skriva under. Ha det fint! Annika

    SvaraRadera